Miami-Dade County are cele mai mari rate de asigurare auto în USA

Miami-Dade County are unele dintre cele mai mari rate de asigurare auto din Florida, pe baza unui studiu recent de la InsuranceQuotes.

Studiul a clasat costurile de poliție pe județe și a constatat că Miami-Dade a fost cel mai scump, cu un cost mediu anual de 2.457 dolari, care a fost de 58.9% peste media statului.

Potrivit studiului, cele mai scumpe rate anuale de asigurare auto în stat au fost în Hialeah, Opa Locka, Miami, Miami Gardens și Homestead.

rca

În Hialeah, rata anuală de asigurare auto este cu 76% mai mare decât media de stat la 2.719 dolari. În Opa Locka rata medie este de 2.597 dolari și 68% peste media statului. Și în Miami, rata medie anuală de asigurare auto este de 2.497 și 62% peste media statului.

Studiul realizat de insuranceQuotes.com a constatat că Florida se situează ca statul 6 cel mai scump pentru asigurarea autoturismelor, în care costul mediu anual al unei polițe auto este de 1.546 $. De asemenea, a constatat că tarifele pot varia foarte mult în funcție de locul în care locuiți în stat.

“Geografia și densitatea populației joacă un rol important în determinarea a ceea ce Floridienii plătesc pentru asigurarea auto”, a declarat Laura Adams, analist de asigurări de conducere la InsuranceQuotes. “Condițiile de viață în zonele mai dens populate au o probabilitate mai mare de accidente, deoarece există mai mulți șoferi pe șosea – ceea ce conduce, la rândul lor, la ratele de asigurare”.

Waldo, un oraș mic din județul Alachua, a avut cea mai puțin costisitoare asigurare auto în statul în care ratele au totalizat 1.169 sau 24% sub media statului.

La noi in Romania avem Rca ieftin cu mult mai mult decat in state.